Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Gündelik Yaşamda Hangi Model Trikolar Tercih Edilmeli

Triko kumaşlar, düz örme makinelerinde yün ve pamuk ipliği kullanılarak birbirinden farklı örme biçimleriyle üretilir. Genelde kışın kullanımı artsa da aslında her mevsim, uygun parçalarla günlük hayatımızda yer edinebilir.

Her Mevsimin Kurtarıcısı

Triko kumaş temelde bir örme biçimi olduğu için genelde bu kumuştan her mevsim kullanılabilen parçalar üretilir. Kolay buruşmaz, buruştuğu zaman da eski haline çabuk döner. Diğer örme türlerine göre ısı tutma özelliğine sahiptir. Bu yüzden büyük oranda kışın kaşkol, atkı, bere gibi parçalarda sıkça rastlanır.

Kışlık Kullanım

Trikodan üretilen parçalar kışı yün ve pamuklu biçimlerde karşımıza çıkar. Triko kazaklar kış aylarında sıklıkla pamuklulardan tercih edilir. Bu mevsimde kullanılan kışlık elbiseler gece kıyafeti olarak tercih edildiği zaman botlarla kombin yapılır. Ayak bileğine kadar inen triko elbiselerle topuklu ayakkabılar kullanılabilir.

Boğazlı triko elbiseler de kışın kurtarıcısıdır. Eğer elbise diz üstündeyse uzun çizmelerle de kışın hem rahat hem şık olunabilir. Son yıllarda moda olan over size kazaklar trikonun kışlık günlük kullanımına örnek verilebilir.

Yazlık Kullanım

Triko daha çok kış aylarının yıldızıdır. Bu yüzden halk arasında yazın giyilmeyeceğine dair yaygın yanlış bir kanı mevcut. Ancak, dokuma teknolojisinin olanakları sayesinde ince ve hafif ipliklerle örülen trikolar sıcak havalarda giyilmek için üretilir. Yaz mevsiminde triko giyimi en fazla serin akşamlarda görülür. İnce triko hırkalar yaz akşamlarının serinliğinden korunmak için tercih edilir.

Sıcak yaz günleri için de terletmeyen ince trikolar oldukça fazla kullanılır. Özellikle penye kumaştan yapılan elbiseler yazın kadınların gözde parçası haline gelir.

Mevsimlik Kullanım

Havaların sabit sıcaklıkta durmadığı sonbahar ve ilkbahar aylarda da trikolar dolaplarda kolay erişilen yerlerde bulunur. İlkbaharda etek veya pantolonla kombinlenen penyeler, sonbaharda gömlek üstüne giyilen süveterler ve dahası.

Gündelik yaşamda trikolar mevsime göre seçildiğinde kolayca kombin yapılabilir.

 

Güncellenme Tarihi: 30 Haz, 2020
whatsapp iletişim