Yeni Yıla Özel Ücretsiz Kargo!

Tayt Giymenin Püf Noktaları

Bütün zamanların en rahat kıyafeti tayt, kadınların can simididir. Çünkü hem rahattır hem de her kıyafetle uyum sağlar. Spor yaparken bütün vücudu sardığı için terlemeye yardımcı olur. Hamilelerin ve yeni doğum yapan kadınların kurtarıcısıdır. Fakat böylesi her derde deva bir parçayı giyerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Moda doğru şekilde kendine yakışanı giymektir.

Tayt Neye Göre Seçilir

Bütün vücudu kaplayan taytın doğru kullanılması için vücut tipine göre seçim yapılması birinci kuraldır. Bacak kalınlığı, bel ve kalça oranı gibi detaylara dikkat edilmesi gerekir. Eğer kalça bölgesi vücudun diğer bölgelerine göre genişse yüksek bel tayt; bel bölgesi inceyse düşük bel tayt seçilmeli. Çünkü yüksek bel kalçayı toplar. Böylece vücudun orantısız görünümü engeller. Tayt seçiminde bacak kalınlığı temel alındığında ince bacaklar için desensiz ve çizgilerin boyuna olduğu taytlar tercih edilmelidir.

Doğru Kombin

Tayt giymenin bir diğer püf noktası da doğru kombin yapmaktır. Mesela sade yani hiçbir deseni olmayan düz bir tayt ile desenli üstler kombin yapılabilir. Desenli tayt ise düz bir tişörtle birlikte kullanılabilir. Aksi halde hem desenler birbirine karışır hem de tayt mevcut kiloyu fazla gösterir.

Tayt yaz ve kış mevsimi ayırmaksızın giyilebilir. Kışın uzun ve kalın parçalarla kullanılabilir. Hatta bol kesim kazaklar, paltolar ve şallarla takım kullanıldığında şık bir görüntü verir. Genellikle orta uzunluktaki tişörtlerle kombin yapılması önerilse de sonbaharda uzun ve kalça bölgesini kapatan gömleklerle birlikte de giyilebilir.

Ayakkabı Seçimi

Kısa boylu kadınlar bacak boyunu uzun gösterecek tercihler yapmalıdır. Eğer tayt ayak bileklerine kadar uzanıyorsa topuklu bot veya topuklu ayakkabı ile daha uzun bir görünüm elde etmek mümkün. İnce belli kadınların dikkatini bileklerine çekmesi gerekir. Bu yüzden ayak bileklerini açıkta bırakacak taytların altına bilekte biten spor ayakkabılar tercih edilmeli.

Uygun İç Çamaşırı

Tayt giymenin püf noktaları doğru giyinmek, altın kuralı ise iç çamaşırını doğru seçmektir. Tayt bütün vücudu sardığı ve kalçayı yukarı doğru kaldırdığı için iç çamaşırı fazlasıyla önem taşır. Bu yüzden lazer kesim de denilen dikişsiz ve iz bırakmayan çamaşırlar kullanılmalı.

Unutmayın, tayt hayat kurtaran harika bir parça olsa da doğru giyilmediği zaman kâbus olabiliyor.

Güncellenme Tarihi: 30 Haz, 2020
whatsapp iletişim